Ga je verhuizen naar een nieuwe woning, ga je je huidige woning renoveren of opnieuw inrichten, dan kan het zijn dat je je brandkast moet verhuizen. Brandkasten zijn gemaakt om je waardevolle spullen te beschermen en daarom kun je ze niet zomaar optillen en verplaatsen. Voor het verhuizen van een brandkast schakel je dan ook het beste een specialist in.

Waarom een specialist inschakelen?

Er zijn bedrijven beschikbaar die zich hebben gespecialiseerd in het intern- en extern verhuizen van je brandkast. Hier zijn goede redenen voor. Om deze redenen is het ook niet verstandig om de werkzaamheden zelf te proberen uit te voeren.

  • Verankering: kluizen zijn vaak verankerd. Dit is belangrijk omdat dieven ze dan niet mee kunnen nemen en ergens anders kunnen proberen te openen. Verhuisbedrijven voor brandkasten weten precies hoe ze deze verankering kunnen losmaken en de kluis onbeschadigd mee kunnen nemen.
  • Gewicht: kluizen zijn ook erg zwaar en lastig te hanteren. Dit is zodat ze je spullen veiliger kunnen bewaren. Kluizen moeten daarom niet alleen veilig, maar ook verantwoord worden verhuisd. Een specialist heeft hier de juiste middelen voor en weet hoe dit te doen zonder de kluis te beschadigen.
  • Hulpmiddelen: de meeste kluizen kun je niet zomaar dragen, hier zijn speciale hulpmiddelen voor nodig zoals karretjes, een trappenlift, een verhuislift en verankeringsbanden. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verhuizen van brandkasten heeft deze middelen bij de hand waardoor je brandkast zonder problemen en veilig kan worden verplaatst.
  • De nieuwe plaats: een verhuisbedrijf voor brandkasten weet ook waar de kluis het beste opnieuw kan worden geplaatst en zal deze ook hier weer professioneel verankeren. Doe je dit zelf, dan is het niet altijd zeker dat je het goed doet en kan een dief de kluis soms nog steeds meenemen. Wil je je spullen optimaal blijven beschermen, dan is een specialist voor het verhuizen van je kluis dus echt een noodzaak.

Aangezien je brandkast waarschijnlijk waardevolle documenten of artikelen bevat, geef je deze niet zomaar in handen van het eerste de beste persoon. Hillebrand Verhuizingen gaat ten alle tijden betrouwbaar om met uw materiaal, door vakwerk te leveren en uw privacy voorop te stellen.