Handige tips als u gaat verhuizen

Wij zijn een uiterst klantgericht verhuisbedrijf en zoals gezegd hebben wij al bijna 100 jaar aan ervaring waarin wij altijd zijn blijven innoveren en vele nieuwe diensten hebben ontwikkeld. Op deze manier kunnen wij u nu een betrouwbare en uitgebreide verhuisservice aanbieden. Wij bieden u met veel plezier persoonlijk advies over uw situatie. Wij geven u bijvoorbeeld vrijblijvende tips over het ontruimen van uw woning. Wanneer u onze tips gebruikt zult u het gegarandeerd eenvoudiger maken om te verhuizen. Verhuizen wordt door veel mensen als zeer stressvolle periode ervaren. Onze tips zullen ervoor zorgen dat er heel wat stress en zorgen worden weggenomen.

De adviezen zijn bedoeld om de verhuizing zowel voor u als voor de verhuizing prettig te laten verlopen. Als u deze regels opvolgt zult u minder risico hebben dat er iets breekt en zullen de dozen een normaal gewicht hebben.

 • Boeken en papieren: De doos voor 3/4 vullen met boeken en opvullen met lichte dingen zoals kussens, linnengoed of kleding. (max. 20-25 kg Arbo voorschrift)
 • Als u begint te pakken met een boekenkast: U zet een doos op de grond voor vervolgens begint u in te pakken vanaf de onderste plank. Als deze doos vol is en de onderste plank nog niet leeg begint u met een volgende doos. Is de plank eenmaal leeg dan begint u met de plank daar boven, zo werkt u de kast af van onder naar boven.Als deze kast gedemonteerd moet worden kunt het best de eerste doos ongeveer 60 cm voor volpakken. Zo voorkomt u dat u onnodig veel tilt, en heeft u ruimte om de kast te demonteren.
 • Glans papier, tijdschriften en magazines wegen zwaarder dan normaal papier ook minder in een doos. Ook weer opvullen met lichte dingen zoals kussens, kleding of  linnengoed. 
 • Glaswerk moet u niet te strak in papier rollen, zo vormt u een stootkussen, normale glazen zet u rechtop, glazen op steel legt u neer.
 • Kleine schilderijen en andere ingelijste zaken kunt u ook in een doos zetten. Ze mogen best boven de doos uitsteken. Laat de grote schilderijen hangen, wij hebben hier speciaal materiaal voor.
 • Probeer zoveel mogelijk de kleine dingen in dozen te doen en denk aan het feit dat de verhuizer geen “hulk” is. Als u de dozen makkelijk kunt tillen, dan kan de verhuizer dat ook. Maar denkt u er wel aan dat de verhuizer soms nog een tientallen meters moet lopen. (20-25 kg Arbo voorschrift).
 • Hoofdkussens, dekbedden en dekens in twee op elkaar geschoven dozen doen. Deze openvouwen en de beide dozen in elkaar schuiven. Zo ontstaat één hoge doos. Dit maakt het makkelijker bij het laden van uw inboedel in de verhuiswagen.
 • Borden schotels en plateaus pakt u het beste op hun kant in, zo heeft u de minder kans dat er iets breekt.
 • Bundel houtjes, stokken, planken, gordijnrails en dergelijke tot handzame pakketten maken. Dit maakt het voor de verhuizer wat makkelijker en kan uw verhuizing vlotter verlopen.
 • Planten kunt u ook in een doos verpakken. Plaats een vuilniszak op de bodem van de doos en zet de planten met zo min mogelijk water in de doos. Lage planten in één doos en hoge planten in een gestapelde doos.
 • De wasmachine en wasdroger vrij maken van water via de aftappunten op uw machine. Dat voorkomt schade aan uw machine en aan de nieuwe stoffering. Denk ook aan de vervoersbeugels.
 • CD’s moeten uit de cd-speler verwijderd worden evenals de stekkers. Dit geldt ook voor alle overige audio apparatuur. Bind elektra snoeren op! Ook voor de lampen doet een stuk dubbel gevouwen plakband wonderen.
 • Voor de Hangkleding nemen wij garderobeboxen mee zodat uw kleding netjes blijft.
 • Probeer ook voor de deur wat parkeer ruimte te verzorgen zodat het overige verkeer niet gehinderd wordt.
 • Als u meubels demonteert zorgt u dan dat de onderdelen bij het meubel blijven.  Dit maakt het makkelijker om later de meubels weer te monteren.

Mocht u dozen tekort komen dan kunt u ons altijd bellen. Wij komen zo spoedig mogelijk het tekort aanvullen.